Nettbutikk

Bindu forlag – verktøy for den kvalitetsbevisste yogi!

Bindu forlag startet opp i 2005 med oversettelse av den internasjonalt kjente yogaboken Yoga og meditasjon i hverdagen av Swami Janakananda. Den har siden da ble solgt i ca 2.500 eksemplarer her i Norge. I 2014 realiserte Bindu neste prosjektet i form av en CD / album med Audhild Naustdal. Albummet To avspenninger, Knipeøvingar og Meditasjon inneholder instruert veiledning to avspenningsteknikker, knibeøvelser og en puste-meditasjon.

Siste skudd på stammen er boken Chakra – esoterisk yoga av Bjarke Jørgensen. Han har hvert år, helt siden slutten av 80-tallet, hatt et fordypningskurs i Bergen i «Chakra – esoterisk yoga» over 24 ganger. Denne boken er en systematisering av det skriftlige materialet til dette kurset etterspurt av mange opp gjennom årene.

Video-supplement til boken

Bjarke Jørgensen har også laget en serie av videoer som et supplement til Chakra – esoterisk yoga. Den tradisjonelle yogaen er opprinnelig en muntlig tradisjon, og det kan være enklere å følge instruksjonene gitt av en lærer, fremfor å lese og huske dem selv. Video-kolleksjonen til Chakra – esoterisk yoga er på ca. 32 timer og består av 16 leksjoner på to timer med praktisk undervisning som følger boken.

Bøker

Chakra – esoterisk yoga

av Bjarke Jørgensen

Boken er en både en grunnbok i Klassisk yoga og tantrisk meditasjon og en introduksjon til den dypere, esoteriske yogaen. Det er en håndbok i utforskning av chakraene gjennom bruken av de kraftfulle redskapene i den klassiske yogaen. Boken er bygget opp slik at selv nybegynnere kan ha glede av den. Du starter med å bli kjent med kroppen, pusten og sinnet gjennom enkle avspen­ninger, gode meditasjonsstillinger, enkle yogaøvelser for ryggen, grunnleggende pusteteknikker og meditasjoner.

Deretter følger du yogatradisjonens tilnærming til vekking av Kundali­kraften, den slumrende energien: Først får du mer kontakt med Sushumna (den sentrale energistrømmen) gjennom å rense og balansere Ida og Pingala – de to hovedenergistrømmene i kroppen. Videre utvikler du kontakten med hvert chakra gjennom fysiske stillinger, pusteteknikker, andre energiteknikker, avspenning og meditasjon knyttet til dette chakraet. I løpet av boken vil du gradvis lære den integrerte chakra-meditasjonen Energiens kilde.

QR-koder

Yogatradisjonens teknikker læres best ved å følge en muntlig instruksjon. Gjennom boken finner du QR-koder til en del av teknikkene med link til video- og lyd-filer. Det er over syv timer med instruksjoner som gjør innlæringen lettere og gir et større utbytte av teknikkene.

Boken bygger på den klassiske yogatradisjonen og den nøkterne, skandinaviske formen som denne yogaen har fått gjennom de danske yogiene Swami Janakananda og Per Peo Olsen – i tillegg til mine egne erfaringer både i livet, på yogamatten og gjennom å undervise. Boken Yoga og meditasjon i hverdagen av Swami Janakananda er et glimrende supplement til denne boken.

Rabatt: Alle som kjøper 10 bøker eller mer får automatisk 40% forhandler-rabatt

Yoga og meditasjon i hverdagen

av Swami Janakananda

Swami Janakananda’s bok om tantrisk yoga og meditasjon. En bestselger i hele Europa som også er utgitt i USA og Australia. Her gjennomgås yogaprogram med både fysiske øvelser, pusteteknikker, avspenning, konsentrasjon og meditasjon. Øvelsene er særdeles godt illustrert med foto. Boken gir en informativ og usekterisk innføring i den klassiske yogatradisjonen. Boken ble utgitt som første bok på Bindu forlag i 2005 og har solgt i ca 2.500 eksemplarer.

En praktisk og inspirerende bok for ditt eget arbeid med yoga og meditasjon og en glimrende kompanjong til Chakra – esoterisk yoga.

Rabatt: Alle som kjøper 10 bøker eller mer får automatisk 40% forhandler-rabatt

CD / Album

To avspenningar, knipeøvingar og meditasjon

av Audhild Naustdal

På dette album instruerer Audhild i to avspenningar: Falle til ro 10 min og Kroppen og naturen på 20 min. Det blir brukt god tid på Knipeøvingane og du får ei grundig trening av musklane i bekkenbotnen. Meditasjonen er basert på eit djupt og roleg åndedrett som heiter Ujjayi og som vi i vår undervisning kallar meditativ pust. Albummet kan kjøpes som CD eller for nedlasting (MP3).

Rabatt: Alle som kjøper 10 Cd’er eller mer får automatisk 40% forhandler-rabatt