Om Bindu AS

Om Bindu AS

Bindu forlag startet opp i 2005 som en del av Skandinavisk yoga og meditasjonsskole. Første utgivelse var oversettelse av den internasjonalt kjente yogaboken Yoga og meditasjon i hverdagen av Swami Janakananda. Den har siden da ble solgt i ca 2.500 eksemplarer her i Norge. I 2014 realiserte Bindu neste prosjektet i form av en CD / album med Audhild Naustdal. Albummet To avspenninger, Knipeøvingar og Meditasjon inneholder instruert veiledning to avspenningsteknikker, knibeøvelser og en puste-meditasjon.

I forbindelse med utgivelsen av boken Chakra – esoterisk yoga etablerte Bjarke og Audhild Bindu AS som eget firma februar 2021.

Selskapets formål er å informere om klassisk yoga og meditasjon gjennom bøker, videoer og andre media.

Bindu AS
Floridavegen 81
5307 Ask, Norge
Org.nr. 926 735 705

post@bindu.no
+47 908 67 062

Bjarke

Bjarke Jørgensen er dansk og født i 1954. Etter et 3-månederskurs i 1976 gikk han i gang med yogalærerutdannelsen hos Swami Janakananda, på søking etter å kombinere et aktivt, kreativt liv med spirituelle kvaliteter. Etter 7 år med intens Sadhana og 24/7 Ashram liv i København, Århus og Oslo grunnla han Yogaskolen i Bergen i 1983. Bjarke har undervist i klassisk yoga mer enn 40 år, de siste 34 år også de avanserte tantriske meditasjonene Antar Mauna og Ajapa Japa. Han bruker også sin kreativitet i maling, web-layout, Desktop Publish, bygging av tradisjonelle norske tømmerhus etc. Bjarke bor på Ask kurssenter sammen med Audhild og han liker å gå i fjellet både i Norge og utenlands.

Bjarke har gitt ut boken Chakra – esoterisk yoga på forlaget Bindu våren 2021. Boken er både en grunnbok i Klassisk yoga og tantrisk meditasjon i tillegg til at den belyser de mer esoteriske sidene i yoga. Gjennom boken er det QR-koder til en del av teknikkene med linker til video- og lydfiler. Det er over 7 timer med instruksjoner som gjør innlæringen lettere og gir et større utbytte av teknikkene.

Audhild Naustdal

Audhild Naustdal norsk og født i Førde i 1959 og har to voksne barn. Hun er utdannet hos Bjarke og Swami Janakananda og har undervist i yoga siden 1990 i Bergen med Yoga for gravide som sin spesialitet. Audhild er utdannet førskolelærer, men fra høsten 2001 har hun jobbet på heltid som yoga og meditasjonslærer. I 1998 etablerte hun, sammen med Bjarke, Ask kurssenter på Askøy for undervisning i mer dyptgående retreat under Ashram-lignende forhold. I 2006-2008 tok hun en etterutdannelse ved Yogalærerskolen i Norge. På forespørsel underviser hun på ulike bedrifter og institusjoner og gir privat timer både til gravide og andre. På Ask kurssenter gjør hun det meste av hagearbeidet og dyrker en del urter og grønnsaker. Andre fritidsinteresser er å traske på stier og topper i Bergensområdet og lengre turer i den norske fjellheimen.

Audhild har gitt ut albummet To avspenningar, knipeøvingar og meditasjon som er tilgjengelig i nettbutikken både som CD og som nedlastbare MP3 filer.