Lyd- og videofiler

Supplement til boken «Chakra – esoterisk yoga»

Yogatradisjonens teknikker læres best ved å følge en muntlig instruksjon. Gjennom boken finner du QR-koder til en del av teknikkene med link til video- og lydfiler. Disse er samlet på denne siden for lett tilgjengelighet og kan lastes ned etter behov.

Lydfiler

Lyd-filene til boken har QR-koder i boken (og direkte linker i e-bok utgaven) til Spotify. Her på siden finner du også linker til de samme lydfilene hos Apple Music, Youtube Music og Tidal. Bruk den tjeneste du har abonnement hos slik at du unngår unødige reklameinnslag. Last ned lydfilene for frakoblet lytting. Hvis du ikke har abonnement på noen av de nevnte tjenestene kan du også laste ned lydfilene fra denne siden – enten enkeltvis eller som en zip-fil. Du bør helst unngå å bli forstyrret når du gjør avspenning og meditasjon. Lytt deretter til lydfilene uten at du er koplet til nettet. Det er en fordel å sette mobilen i flymodus spesielt når du praktiserer avspenning og meditasjon.

Instill lyden slik at den er behagelig å høre på – ikke for høy / heller ikke for lav.

Videoer

Videoene kan du se direkte på denne siden eller på Apple TV da det er instruksjon i noen av yogastillingene, en pusteteknikk og neseskylling. Du kan også laste de ned hvis ønskelig.

Hvordan bruke dette materialet?

  1. En god matte å gjøre øvelser og avspenning på
  2. Et pledd å ha over kroppen under avspenning og
  3. En litt hard pute å sitte på til pusteøvelser og eventuell meditasjon.

Når du har dette på plass start lydfilen (eller videoen). Hvis enheten du bruker går i dvale gå til innstillingen for dette og slå det (midlertidig) av.

Vi håper du vil ha glede av disse lyd-filene og videoene – og gjennom bruken av dem får den gode virkningen som yoga, pusteøvelser, avspenning og meditasjon kan gi deg.

Kjærlige hilsener, Bjarke

PS: Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger gjerne ta kontakt med meg. Se link til mobil / epost til høyre eller nederst på siden.

Velg produkt

Chakraene

Kontakt forfatteren:

Bjarke Jørgensen
bjarke@bindu.no
908 67 062

Lydfiler til Chakra-boken

Last først ned lydfilene til datamaskinen, nettbrettet eller mobilen før du lytter til de. Hvis du bruker mobilen, husk å sette den i flymodus før du går i gang.

Shavasana - dødsstille

Spilleliste med lydfiler til boken Chakra – esoterisk yoga

Meditasjon

Jeg kan anbefale, at du laster ned MP3-lydfilene til din datamaskin, lesebrett eller mobil før du bruker de. På den måten kan du praktisere teknikkene uforstyrret.

Ut for hver lydfil i spillelisten er det en nedlastingsknapp. Trykk på den og lagre filen på din enhet for avspilling senere. Hvis du ønsker å laste ned hele albummet – alle lydfilene til boken som én nedlasting – trykk på linken og du laster ned en Zipfil. Denne zip-filen inneholder også coverbildet.

Lydfilene på Spotify, Apple Music, Youtube Music og Tidal

Lydfiler til Chakra-boken er tilgjengelig på Spotify, Apple Music, Youtube Music og Tidal. Se spillelistene under. Last først ned lydfilene til datamaskinen, nettbrettet eller mobilen før du lytter til de. Hvis du bruker mobilen, husk å sette den i flymodus før du går i gang.

Spotify

Trykk på albummet for å lytte til albummet på Spotify

Apple music / iTunes

Trykk på albummet for å lytte til albummet på Apple Music

Youtube music

Trykk på albummet for å lytte til albummet på Youtube Music

Album Cover

Tidal

Trykk på albummet for å lytte til albummet på Tidal

Videoer til Chakra-boken

Lesson description

Alle yogateknikkene i boken har gode illustrasjoner og fyldige instruksjoner. Men spesielt lange, sammensatte sekvenser av yogastillinger som «Sol, jeg hilser deg» kan være en utfordring å gjøre bare etter å ha lest om de. De er derfor tilgjengelige her for en lettere innlæring. Som en fin introduksjon til Klassisk yoga kan jeg anbefale deg å følge instruksjonene i videoen «Introduksjon til Klassisk yoga».

Sammen med Sol har jeg også laget en serie av videoer som et utvidet supplement til boken. Det er hele boken i en video-utgave med instruksjon i alle teknikkene i tillegg til den avanserte chakra-meditasjonen Ajapa japa. Videosamlingen til Chakra – esoterisk yoga er på ca. 32 timer og består av 16 leksjoner à 2 timer med praktisk undervisning som følger boken. Du kan kjøpe kurset i vår nettbutikk >>

Introduksjon til Klassisk yoga

<strong>Prøvetimen er en introduksjon til klassisk yoga</strong> med undervisning som vi typisk har i begynnelsen av et kursforløp, midt i kurset og sist i kurset. <ol> <li>Vi starter alltid med kort avspenning på 5 minutter. Du faller grunnleggende til ro før du går i gang med de fysiske øvelser.</li> <li>Først noen enkle yogaøvelser som løser opp og får energien til å flyte.</li> <li>Så følger noen øvelser fra midt i et grunnkurs: Klovnen (en balansestilling) og Hilsing til solen (Soløvelsen), et dynamisk forløp av 12 stillinger hvor du koordinerer pust og bevegelse.</li> <li>Tilsist fire mer meditative yogastillinger hvor du faller skikkelig til ro.</li> <li>Programmet avsluttes med Bølgepusten og en kort 15 minutters Yoga nidra dybdeavspenning.</li> </ol> <span style="color: #999999;"><strong>Instruksjon:</strong> Bjarke | <strong>Elev:</strong> Sol | <strong>Varighet:</strong> ca. 1 time og 25 minutter</span>

  • 01:23:15
Prøvetimen er en introduksjon til klassisk yoga med undervisning som vi typisk har i begynnelsen av et kursforløp, midt i kurset og sist i kurset.

  1. Vi starter alltid med kort avspenning på 5 minutter. Du faller grunnleggende til ro før du går i gang med de fysiske øvelser.

  2. Først noen enkle yogaøvelser som løser opp og får energien til å flyte.

  3. Så følger noen øvelser fra midt i et grunnkurs: Klovnen (en balansestilling) og Hilsing til solen (Soløvelsen), et dynamisk forløp av 12 stillinger hvor du koordinerer pust og bevegelse.

  4. Tilsist fire mer meditative yogastillinger hvor du faller skikkelig til ro.

  5. Programmet avsluttes med Bølgepusten og en kort 15 minutters Yoga nidra dybdeavspenning.


Instruksjon: Bjarke | Elev: Sol | Varighet: ca. 1 time og 25 minutter

Bruken av video-spilleren

Kapitler: De lengre yogaprogrammene er delt inn i seksjoner (kapitler) slik som introduksjon, yogaprogram, pusteteknikker etc. Når du har gjort et av de lange programmene en gang er det f.eks. greit neste gang å hoppe over introduksjonen. Da trykker du bare på de 3 streker nederst i høyre hjørne av videoen. Da vil videoen starte der. På den måten kan du lett velge bare å gjøre en del av forløpet f.eks. en avspenning eller pusteøvelser og avspenning.

Kvalitet: Trykk verktøy symbolet i nederste høyre hjørne av video-spilleren og du kan velge kvaliteten på avspillingen: Hvis du har dårlig nettforbindelse eller ser videoen på mobilen, velg “240p” eller “360p”. Har du god nettforbindelse og ser videoen på en stor skjerm (f.eks. TV’en) velg “1080p”). I utgangspunktet er innstillingen satt til “Auto” slik at avspillingen selv justerere seg etter enheten du ser videoen på eller netthastigheten du har. Fullskjerm-visning: I tillegg kan du trykke kryss-symbolet helt nede i høyre hjørne for å se videoen på  hele skjermen din.

Avspenning og meditasjon du kan lytte til på SPOTIFY

Hvis du har et abonnement på Spotify – last først ned lydfilene til datamaskinen, nettbrettet eller mobilen før du lytter til de. Hvis du bruker mobilen, husk å sette den i flymodus før du går i gang. Jeg har linket til avspenning og meditasjon med Swami Janakananda, Audhild og Peo.

Avspenninger og meditasjon du kan lytte til på Apple Music

Hvis du har et abonnement på Apple music – last ned lydfilene først til datamaskinen, nettbrettet eller mobilen før du lytter til de. Hvis du bruker mobilen, husk å sette den i flymodus før du går i gang.

Inspirasjon og mer lesning

Om yoga

Yoga
Ikke et ondt ord om sved og anstrengelse, men med yoga er der tale om et velvære der grunder sig på andre principper.

Yoga og den finere energi
Selv om «De små luft- og spændingsfrigørende øvelser» er det første yogaprogram du møder på vores kurser, er det ikke bare for begyndere, det har også en dybere virkning. Pawanmuktasana, som det også hedder, ses ud fra en viden om vitalenergien, som i Indien kaldes Prana og i Kina Ki.

Om pusteteknikker

Hvorfor holde vejret?
Yogaens åndedrætsøvelser virker stærkt og præcist.

Rigelig med ilt!
Lægen blev nervøs: Opstår der mangel på ilt når jeg laver åndedrætsøvelser og holder vejret? Så han undersøgte sagen.

Træk vejret gennem næsen!
Det giver mere ilt til blodet, styrker immunforsvaret og er også godt for hjertet.

En EEG-måling på vekselåndedrættet, Nadi Shodana
En forbedret balance i hjernen gør dig klar, optimistisk og udadvendt!

Om neseskylling

Læs introduktionen til næseskylning her >>

Les mer her om neseskylling >>

Kjøp NoseBuddy neseskyllingskanne >>

Om dybdeavspenning

Meditativ dybdeafspænding
Lidt introduktionssnak om Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra…

 

Om meditasjon og avspenning

Om å oppdage stillheten
Artikkel av Swami Janakananda. Om bruken av oppmerksomhet i Tantra, om å ligge på ryggen i Savasana og Yoga Nidra – og litt om meditasjonen Antar Mauna (Indre Stillhet), metoder som i vår tid er hentet frem i lyset av Swami Satyananda.

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation – hun kaldte det noget andet.

 

Om Indre stillhet meditasjon

Indre Stilhed meditation
Om den tantriske meditationen Antar mauna (Indre stilhed) – og om dens forfædre og søskende. En perle af en meditation – på én gang den mest grunnlæggende og avancerede. Den inledes med metoder som gør dig selvstændig i forhold til påvirkninger – såvel indre som ydre.

Om evnen til at opleve
«Nævn trolden ved navn, så sprækker den», siger de gamle eventyr. Lærerens fornemste opgave er at vække eleven til at kunne opleve. Den måske mest frigørende og helbredende evne vi ejer.

Om Energiens Kilde meditasjon

Energiens Kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.